انجام معاینات تخصصی و تجویز لنز مینی اسکلرال و فول اسکلرال

    

علت تاری دید ناگهانی در یک چشم

علت تاری دید ناگهانی در یک چشم

علت تاری دید ناگهانی در یک چشم

تاری دید به مبهم دیده شدن اشیاء و افراد گفته می شود که از علل اصلی آن می توان به عیوب انکساری چشم، نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم اشاره کرد. اما تاری دید ناگهانی دلایل دیگری دارد که ممکن است بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. این مشکل موجب تاری در هر دو چشم یا یک چشم بروز پیدا می کند و در این مقاله به علت های آن می پردازیم‌. با ما همراه باشید.

علل تاری دید ناگهانی در یک چشم یا هر دو

همانطور که گفته شد تاری دید علل های مختلفی چون نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و عیوب انکساری چشم دارد که با استفاده از لنزهای تماسی عینک و یا جراحی های چشمی قابل درمان می باشد. البته باید گفت در برخی مواقع تاری دید به خودی خود برطرف می شود و نیازی به درمان ندارد. تاری دید ناگهانی نیز علل زیادی دارد و ممکن است برخی جزئی باشند و سریعا برطرف شوند و برخی دیگر جدی هستند و باید مورد بررسی قرار گیرند.

خونریزی در چشم یا هایفما

در اثر ضربه خوردن به سر و چشم ها بین سطح شفاف قرنیه و قسمت رنگی چشم خون جمع می شود و در صورتی که به عنبیه آسیبی وارد شده باشد تاری دید ایجاد می شود و درنتیجه چشم به نور حساس می شوند و باعث درد در چشم ها می شوند.

ساییدگی قرنیه

ساییدگی قرنیه در اثر خراش بر روی سطح قرنیه رخ می دهد و موجب تاری دید می شود. از جمله علائم سائیدگی قرنیه می توان به قرمزی، دردناک شدن چشم ها و حساسیت به نور اشاره کرد.

خشکی چشم

تاری دید ناگهانی در اثر خشکی چشم نیز رخ می دهد. در صورتی که رطوبت چشم ها کافی نباشد و لایه اشکی روی سطح چشم، چشم ها را مرطوب نکند خشکی چشم رخ می دهد. احساس سوزش یا شن و تاری دید از علائم خشکی چشم می باشد.

خستگی چشم ها

این مشکل در اثر استفاده از رایانه و موبایل یکی از دلایل تاری دید ناگهانی در یک چشم یا هر دو می باشد. خستگی عضلات چشمی با علائمی چون سردرد، خشکی چشم و درد گردن و عضلات نمایان می شوند.

عفونت ملتحمه

عفونت ملتحمه یا چشم صورتی یک عفونت باکتریایی یا آلرژیک می باشد که بافت را ملتهب می نماید و در نتیجه تاری دید ناگهانی ایجاد می کند. تورم پلک ها، قرمزی چشم و حساسیت به نور از علائم عفونت ملتحمه چشم می باشد.

بارداری

برخی از خانم های باردار در طی دوران حاملگی دچار تاری دید و خشکی چشم می شوند. همچنین پره اکلامپسی نیز که در این دوران به دلیل فشار خون بالا و تورم دست و پاها رخ می دهد موجب مبهم بودن اشیاء در چشم فرد می شود. خانم های باردار ممکن است در طی دوره بارداری دچار تاری دید، جرقه های نور، نقاط کور، دوبینی و حتی کوری شوند.

علت تاری دید ناگهانی در یک چشم

علائم تاری دید که باید به صورت جدی بررسی شوند.

بعضی از بیماری ها هستند که در صورت ایجاد تاری دید ناگهانی باید سریعا درمان شوند. این بیماری ها عبارتند از:

یووئیت

بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس یا کرون تاری دید ناگهانی به دلیل یووئیت را ایجاد می کنند وه با التهاب لایه میانی چشم همراه است. در اثر یووئیت چشم ها قرمز، و حساس به نور می باشند.

شبکیه جدا شده

وقتی دیواره پشتی چشم بخشی از شبکیه را از دست می دهد، عملکرد سلول های عصبی دچار مخاطره می افتد و در نتیجه تاری ناگهانی در یک چشم ایجاد می شود.

سوراخ ماکولا

ماکولا دید مرکزی واضحی را ایجاد می کند و در صورت بروز مشکل در این بافت بینایی دچار اختلال می شود‌. این اختلال به دلیل ورود مایع زجاجیه از طریق سوراخ به بافت شبکیه رخ می دهد.

دژنراسیون ماکولا

در هنگام بروز این بیماری جزئیات به خوبی دیده نمی شود و به دلیل تخریب ماکولا می باشد. در صورتی که این بیماری پیشرفت کند مشکلاتی در خواندن، رانندگی و در مواقع خاص عدم توانایی دیدن چهره افراد را در پی دارد.

نوریت بینایی

این بیماری در اثر حمله سیستم ایمنی به عصب بینایی رخ می دهد و افرادی که دچار بیماری مولتیپل اسکلروزیس هستند بیشتر در معرض این عارضه چشمی هستند. از علائم بیماری نوریت می توان به بینایی تیره و محو شدن رنگ ها و درد در پشت حفره چشم اشاره کرد.

آرتریت سلول غول پیکر (آرتریت تمپورال)

آرتریت سلول غول پیکر موجب التهاب رگ های خونی در نزدیک شقیقه می شود و در کنار تاری دید ناگهانی موجب خستگی، تب، دردهای عضلانی، کاهش اشتها، درد فک و حساسیت پوست سر می شود.  از بین رفتن بینایی کامل، آسیب به عروق خونی و در مواقع خاص سکته از عوارض این بیماری می باشد.

سکته مغزی

در صورتی که فرد دچار سکته مغزی شود با کاهش دریافت اکسیژن توسط مغز عملکردهای بدن دچار اختلال می شود که بینایی نیز یکی از آنهاست. تاری دید ناگهانی، حساسیت به نور، دوبیتی و از دست دادن بینای به طور کامل در هنگام سکته مغزی رخ می دهد.

دیابت کنترل نشده

وقتی قند خون افزایش پیدا کند آب به داخل عدسی چشم ها کشیده می سود و در نتیجه تورم و تاری دید ایجاد می کند. این مشکلات در اثر ضعیف شدن عروق خونی و آسیب به شبکیه چشم در اثر سطح بالای قند خون می باشد.

چگونگی تشخیص تاری دید ناگهانی

در صورتی که دچار تاری دید ناگهانی شدید بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید. زیرا همانطور که گفته شد ممکن است تاری دید نشان دهنده سکته مغزی و … باشد که خطر آفرین است.

درمان تاری دید ناگهانی یک چشم یا هر دو

علت تاری دید متفاوت می باشد و این مشکل بینایی را در برخی بیماری ها می توان با استفاده از قطره چشمی درمان کرد. یا با استفاده از داروهای خوراکی، تزریق دارو به چشم و در مواقع خاص با کمک لیزر درمانی یا جراحی آن را درمان کرد.

عمل جراحی چشم

در صورتی که چشم پزشک یکی از بیماری های زیر را تشخیص دهد حتما باید عمل جراحی صورت گیرد‌.

  • شبکیه جدا شده
  • رتینوپاتی دیابتی
  • جراحت
  • دژنراسیون ماکولا
  • سوراخ ماکولا
  • سکته
  • آرتریت تمپورال

حتما هر تاری دیدی به دلایل گفته شده ربطی ندارد و ناشی از مشکلات جزئی نیز می تواند باشد. ولی بهتر است برای احتیاط حتما به چشم پزشک مراجعه کنید تا در صورت بیماری درمان سریعتر صورت گیرد.

جمع بندی تاری دید ناگهانی

تاری دید عارضه چشمی است که بسیاری از افراد بی دلیل و با دلیل ممکن است دچار آن شوند. در صورت عادی در اثر نزدیک بینی، دوربینی، عیوب انکساری چشم، آستیگماتیسم و … تاری دید رخ می دهد. اما ممکن است دچار تاری دید ناگهانی شوید که در دوران بارداری، در اثر ساییدگی قرنیه، خشکی چشم، عفونت ملتحمه، خستگی چشم ها و … ممکن است رخ دهد. اما تاری دید ناگهانی وجود دارند که باید سریعا درمان شوند که شامل تاری دید ناشی از یووئیت، سکته مغزی، دیابت کنترل نشده نوریت بینایی و … حتما باید توسط چشم پزشک مورد بررسی قرار بگیرد.

درمان تاری در بیماری های کم خطر و جزئی با قطره چشمی صورت می گیرد. همچنین داروهای خوراکی و تزریقی نیز مناسب هستند. البته در مواقع خاص که تاری دید شدید باشد از لیزر درمانی و عمل جراحی استفاده می شود تا بینایی کاملا مختل نشود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

تماس با ما