انجام معاینات تخصصی و تجویز لنز مینی اسکلرال و فول اسکلرال

    

لنز مینی اسکلرال چه کاربردی دارد؟

لنز مینی اسکلرال چه کاربردی دارد؟

لنز مینی اسکلرال چه کاربردی دارد؟

تاکنون از لنز چشمی به جای عینک استفاده کرده اید؟ در مورد لنزهای اسکلرال و لنزهای مینی اسکلرال چیزی شنیده اید؟ کاربرد این لنزها را می دانید؟ در این مقاله می خواهیم با لنز اسکلرال و لنز مینی اسکلرال آشنا شوید تا بتوانید مشکلات چشمی خود را بدون استفاده از عینک درمان نمایید.

لنز دیسک پلاستیکی است که حالتی خمیده دارد و برای درمان و زیبایی استفاده می شود. لنز ها به چند دسته لنزهای سخت، لنزهای نرم، لنز های توریک و … تقسیم می شود. لنزهای اسکلرال نوعی لنز سخت می باشد که قطر بیشتری دارند و دارای قابلیت نفوذ پذیری گاز می باشند. لنز اسکلرال بر روی سفیدی یا صلبیه چشم قرار می گیرد.

لنز نرم

لنزهای نرم بسیار منعطف هستند و قابلیت عبور اکسیژن را دارند. لنز نرم از جنس پلاستیک پلیمری است و برای درمان و رفع آستیگماتیسم ضعیف تا متوسط استفاده می شود. این لنزها از نظر طول عمر به لنزهای روزانه، لنزهای یک بار مصرف، لنزهای هفتگی، لنزهای ماهانه، لنزهای یک ساله و لنزهای فصلی تقسیم می شوند که هر کدام در مدت زمان معلوم انقضا آنها پابان می پذیرد.

لنز سخت

لنزهای سخت نیز انعطاف پذیر می باشند. اکسیژن از آنها عبور می کند و از ترکیب سیلیکون و پلیمرهای فلوئور ساخته می شود. از این نوع لنزها برای درمان قوز قرنیه و همچنین نامنظمی قرنیه استفاده می شود. همانطور که گفته شد لنزهای اسکلرال و انواع در این دسته از لنزها قرار دارند.

لنز توریک

لنزهای توریک دو نوع سخت و نرم دارد و برای افراد مبتلا به تاری دید مناسب می باشد.

لنز PMMA

این لنزها از مواد پلاستیکی سخت و پلی متیل متاکریلات ساخته شده است. صرف بالایی در انتقال اکسیژن دارند و در نتیجه زیاد برای چشم ها مناسب نیست.

لنزهای اسکلرال مناسب برای درمان بی نظمی های قرنیه می باشد و همچنین برای درمان آستیگماتیسم شدید، قوز قرنیه مناسب می باشند.  این لنزها به گونه ای هستند که بین لنز و قرنیه فضای خالی ایجاد نی کنند و در نتیجه همانند یک مخزن مایع از چشم ها در برابر خشکی چشم محافظت می کنند. افرادی که نمی توانند به دلیل خشکی چشم از لنزهای تماسی معمولی استفاده کنند توصیه می شود این لنزها را خریداری کنند.

لنزهای اسکلرال انواع مختلفی دارد و به سه نوع لنز مینی اسکلرال، لنز نیمه اسکلرال یا کورنئو و لنزهای فول اسکلرال تقسیم می شود. در این مقاله به لنز مینی اسکلرال خواهیم پرداخت.

لنز مینی اسکلرال چه کاربردی دارد؟

لنز مینی اسکلرال

لنزهای مینی مناسب برای قوز قرنیه خفیف، آستیگماتیسم نامنظم ناشی از پیوند قرنیه و جراحی انکساری مناسب می باشد. لنزهای اسکلرال قطری بین ۱۴.۵ تا ۲۴ میلی متر دارند و از قطر ۱۴.۵ تا ۱۸ میلی متر را لنزهای مینی اسکلرال در برمی گیرند و با این نام خوانده می شوند. این در صورتی است که قطر قرنیه انسان ۱۱.۸ میلی متر می باشد و این لنزها به خوبی می تواند قرنیه چشم را پوشش دهد. همچنین لنزهای معمولی تماسی قطری بین ۹ تا ۹.۵ دارد و نمی تواند تمام سطح قرنیه را در بر بگیرد. لنزهای مینی را به راحتی می توان استفاده کرد و نگهداری آن نیز زیاد سخت نیست. لنز مینی اسکلرال قیمتی ارزان‌تر از دیگر لنزها دارد.

لنزهای کورنئو اسکلرال

این لنزها از مدل مینی کمی بزرگتر هستند و جایگزین مناسبی برای لنزهای تماسی طبی می باشد و در صورتی که عمل لیزیک انجام داده اید و یا جراحی انکساری قرنیه به دلیل آستیگماتیسم نامنظم انجام داده اید می توانید لنزهای کورنئو استفاده کنید. این لنزها قطری بین ۱۳ تا ۱۸ میای متر دارند.

لنز فول اسکلرال

فول اسکلرال ها قطری بیشتر از ۱۸ میلی متر دادند و برای افرادی که دچار قوز قرنیه خفیف هستند یا آستیگماتیسم نامنظم بعد از جراحی و لیزیک شده اند مناسب می باشد.

لنزهای اسکلرال در عین بزرگ بودن پایدار تر و دید شفاف تری را ایجاد می کنند و برای افرادی که لنزهای تماسی طبی مشکل ایجاد می کند مناسب می باشد. به طور کلی انواع لنزهای اسکلرال برای درمان قوز قرنیه، خشکی شدید چشم، اکتازی قرنیه، نازکی قرنیه، آستیگماتیسم بالا و نامنظم، نزدیک بینی بالا، دوربینی بالا، پیرچشمی، پیوند قرنیه، قرنیه ضربه خورده مفید هستند‌.

لنزهای اسکلرال رنگی

لنزهای اسکلرال نمونه رنگ آن نیز وجود دارد که در کنار مزایایی که برای چشم ها دارد می تواند موجب زیبایی ظاهری فرد شود و رنگ مردمک چشم را تغیر دهد. رنگ های سورمه ای، طوسی، آبی یخی، آبی، سبز یشمی، سبز و … از رنگ های لنزهای اسکلرال می باشد و حتی لنزهای مینی نیز دارای رنگبندی می باشند.

مواردی که شاید علاقه به دانستن آنها داشته باشید.

موارد استفاده از لنز اسکلرال

لوازم جانبی لنز مینی اسکلرال 

در هنگام خرید لنز مینی اسکلرال باید لوازم جانبی آن را نیز تهیه کرد که شامل پک لنز، محلول و مایع لنز چشم و انبر می باشد.

پک لنز

محفظه لنز برای نگهداری از لنز و جلوگیری از آلوده شدن لنز می باشد. همچنین آینه و قاشق کوچکی برای برداشتن لنز دارد.

محلول و مایع لنز

محلول و مایع لنز برای تمیز کردن لنز می باشد و همچنین یک لایه محافظ بر روی لنز ایجاد می کند تا رسوب نگیرد. رطوبتی که این مایع به لنز می دهد به انعطاف بیشتر آن کمک خواهد کرد.

انبر

انبر برای برداشتن و گذاشتن لنز می باشد تا بتوان بدون دخالت انگستان و جلوگیری از آلودگی لنزها را برداشت.

لنز مینی اسکلرال چه کاربردی دارد؟

نحوه قرار دادن لنز بر روی قرنیه

دست‌هایتان را بشویید و صبر کنید تا دست‌هایتان خشک شود.( از حوله استفاده نکنید ممکن است پرز حوله بر روی دست شما باقی بماند.) لنزهای تمییز را با انگشت بردارید و با دست دیگر پلک بالا و پایین را از هم فاصله دهید. به آرامی لنزها را درون مردمک چشم قرار داده و چشم  را ببندید. کره چشم را چند بار بچرخانید و سپس پلک بزنید. توجه داشته باشید لنز سمت راست را در چشم راست و لنز سمت چپ را در چشم چپ قرار دهید.

نگه داری از لنز مینی اسکلرال

تمامی لنزهای مینی را بهتر است در محلول ضدعفونی کننده نگه داری کنید.

در هنگام خواب لنز مینی اسکلرال را خارج سازید.

در موقع شنا لنز نگذارید. زیرا عفونت و باکتری وارد فضای خالی بین قرنیه و لنز خواهد شد و در نتيجه موجب عفونت می شود.

ظرف لنز را هر شب با محلول تازه پر کنید و بهتر است حداقل شش ساعت لنز مینی اسکلرال در محلول قرار بگیرد.

ظرف لنز را هر سه ماه تعویض کنید.

این لنزها در طول روز ۱۶ ساعت قابل استفاده هستند و بهتر است در هنگام خواب بیرون آورید.

بایدها و نبایدهای لنز

در هنگام شستشو لنز اصلا از آب استفاده نکنید. زیرا ممکن است منجر به عفونت چشم شود. لازم به ذکر است که آب موجب حجیم شدن لنز می شود و در نتیجه برای قرنیه بزرگتر خواهد بود‌.

از اشک مصنوعی به جای بزاق دهان برای تمیز کردن لنز استفاده کنید. بزاق دهان حاوی میکروب و مواد عفونت زا می باشد.

استفاده از لوازم آرایشی مثل ریمل، خط چشم و سایه را بعد از گذاشتن لنز انجام دهید.

هنگام خواب اکسیژن به قرنیه می رسد. پس در هنگام خواب لنز را خارج سازید.

مرکز تخصصی لنز پرتو ارائه دهنده انواع لنزهای نرم، سخت، چندکانونی و اسکلرال می باشد. شما می توانید با مراجعه به این مرکز تخصصی از بهترین مشاوره برخوردار شوید و طبق بودجه ای که دارید لنز مناسب خود را خریداری کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

تماس با ما