انجام معاینات تخصصی و تجویز لنز مینی اسکلرال و فول اسکلرال

    

چگونه اقدام به درمان آستیگماتیسم چشم کنیم؟

درمان آستیگماتیسم چشم

چگونه اقدام به درمان آستیگماتیسم چشم کنیم؟

آستیگماتیسم چشم یکی از چند عیوب انکساری چشم می باشد که در صورت بی نظمی در شکل و فرم قرنیه ایجاد می شود. به همین دلیل نور نمی تواند به اندازه بر روی شبکیه و سلول های گیرنده متمرکز شود و در نتیجه دیدی تار خواهید داشت. آستیگماتیسم چشم به صورت مادرزادی از بدو تولد ممکن است ایجاد شود یا به مرور در طول زندگی اتفاق بیفتد. درمان آستیگماتیسم چشم با عینک، لنز و جراحی بهبود پیدا می کند. در این مقاله به چگونگی درمان آستیگماتیسم چشم خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

آستیگماتیسم چشم

آستیگماتیسم یا تاری دید که که با نزدیگ بینی یا دوربینی همراه می باشد در اثر بی نظمی در شکل قرنیه این اتفاق رخ می دهد و نمی تواند نور را بر ردی شبکیه و سلول های گیرنده به اندازه متمرکز نماید. 

همانطور که گفته شد آستیگماتیسم چشم به صورت مادر زادی بروز پیدا می کند یا در طول زندگی ممکن است رخ دهد. از علائم بارز آستیگماتیسم چشم می توان به فشار چشم، سردرد و سوزش چشم اشاره کرد. همچنین علائم دیگری نیز وجود دارد که عبارتند از:

  • احساس فشار بر حدقه چشم و اطراف آن
  • دید ناواضح اطراف و اشیاء
  • عدم تمرکز هنگام خواندن و مطالعه 
  • تاری دید شدید
  • سردردهای همراه با چشم درد

عوامل بروز آستیگماتیسم چشم

از جمله عواملی که منجر به بروز آستیگماتیسم چشم می شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ضربه به چشم
  • مسائل ژنتیکی و مادرزادی
  • مشکل بینایی مزمن و طولانی 
  • تحریف شکل و فرم لنز در داخل چشم (آستیگماتیسم عدسی)

در کودکان آستیگماتیسم بسیار شایع می باشد و برای جلوگیری از بروز این مشکل باید حتما معاینات دوره ای چشم انجام شود و در صورت بروز سریعا باید درمان آستیگماتیسم چشم صورت گیرد.

درمان آستیگماتیسم چشم

انواع آستیگماتیسم چشم

آستیگماتیسم سه نوع دارد که هر کدام اثرات زیادی بر روی بینایی دارند در ادامه به انواع آستیگماتیسم چشم می پردازیم.

آستیگماتیسم نزدیک بینی

در این نوع یک هر دو نصف النهار اصلی چشم نزدیک بین می باشد. وقتی هر دو نصف النهار در نزدیکی هم باشند در درجه های مختلفی از نزدیک بینی می باشند.

آستیگماتیسم دوربینی

در این نوع از آستیگماتیسم یک یا هر دو نصف النهار دوربین می باشد و در صورتی که نصف النهار ها از هم دور باشند، در درجه های مختلف دوربینی می باشد.

آستیگماتیسم مختلط

آستیگماتیسم مختلط در صورتی رخ می دهد که یک نصف النهار نزدیک بین می باشد و نصف النهار دیگر دوربین است.

آستیگماتیسم به دو صورت منظم و نامنظم نیز تقسیم بندی می شود که در آستیگماتیسم منظم نصف التهاب ها با فاصله ای ۹۰ درجه از یکدیگر قرار دارند و یک زاویه عمود را تشکیل می دهند. آستیگماتیسم نامنظم نیز هیچ گونه زاویه ای ۹۰ درجه تشکیل نمی دهند.

چگونگی تشخیص بیماری

چشم پزشک با انجام معاینات معمول چشم پزشکی(ابزار نزدیک بینی و دوربینی) آستیگماتیسم را تشخیص می دهد. برای اندازه گیری میزان آستیگماتیسم چشم پزشک در ابتدا با تاباندن یک چراغ در چشم و قرار دادن سری لنزها بین نور و چشم ها به اندازه گیری میزان آستیگماتیسم کمک می کند. این روش تشخیصی را رتینوسکوپی می گویند.

درمان آستیگماتیسم چشم

برای اصلاح و درمان آستیگمات از عینک، لنزهای تماسی و جراحی انکساری استفاده می شود. البته در موارد خفیف درمانی توصیه نمی شود.

لنزهای تماسی

با استفاده از لنزها نور وارد شده به چشم ها شکسته می شود و تصاویر بر روی شبکیه نقش می بندد و دید واضحی ایجاد می کند. باید در هنگام استفاده از لنز ابتدا آن را ضدعفونی کنید تا دچار عفونت چشم نشوید. 

برای کودکان زیر ۱۲ سال که دچار آستیگماتیسم شده اند لنزهای تماسی مناسب نمی باشد و عینک ها برای آنها مناسب تر می باشد.

اورتوکراتولوژی یا درمان انکساری قرنیه

اورتوکراتولوژی نوعی درمان با استفاده از لنزهای سفت و سخت تماسی با اندازه های خاص می باشد و کمک می کند تا بتواند در طی روز دید بهتری داشته باشد. 

جراحی لیزر

جراحی لیزر توسط لیزر انجام می شود که در ادامه به چند نمونه از جراحی های لیزری که موجب درمان آستیگماتیسم چشم می شوند خواهیم پرداخت.

جراحی لیزیک

از جمله رایج ترین جراحی های لیزری، لیزیک می باشد که بر روی قرنیه تغییراتی ایجاد می کند. در انجام جراحی لیزیک در ابتدا با ابزاری به نام کراتوم بر روی قرنیه برش نازکی ایجاد می شود و با نگه داشتن فلپ در بالا با کمک یک لیزر اکسیر قرنیه را فرم می دهد. این جراحی به صورت سرپایی انجام می شود و درد کمی دارد. همچنین طی چند روز بهبودی حاصل می شود‌.

عکس برداری کراتکتومی یا روش پی آر کی

در این روش ابتدا لایه های خارجی محافظت کننده قرنیه با کمک ابزار مخصوص برداشته خواهد شد و لیزر اکسیمر با از بین بردن بافت موجب تغییر شکل در قرنیه می شود. با برش های ایجاد شده قرنیه انحنا کروی و یکنواختی را خواهد داشت و درد کمی را ممکن است ایجاد نماید.

جراحی لازک

در این روش با کمک دستگاه های لیزری یک لایه نازک از قرنیه برش داده می شود و تغییراتی در قرنیه ایجاد می شود. لازک به دلیل برش های نازکی که ایجاد می کند برای افراد با قرنیه نازک مناسب می باشد و با بی حسی موضعی انجام می شود و عملی سرپایی است.

چه افرادی نمی توانند جراحی چشم انجام دهند؟

افرادی که سن آنها کمتر از ۱۸ سال می باشد.

افرادی که بینایی آنها در حال تغییر است(افراد مسن بینایی آنها یک سال قبل از جراحی لیزر باید پایدار شود.)

کسانی که دیابت دارند. زیرا انجام جراحی موجب بدتر شدن دیابت خواهد شد.

خانم های باردار و شیرده مجاز به انجام جراحی لیزر نیستند.

افرادی که دچار مشکلات خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس یا اچ آی وی باشد.

کسانی که دچار مشکلاتی چون آب مروارید یا گلوکوم باشند که در ابتدا باید درمان صورت گیرد و سپس درمان انجام شود.

کسانی که داروهای خاصی مانند آکوتان یا پردنیزون خوراکی مصرف می کنند.

جمع بندی نهایی

آستیگمات از عیوب انکساری چشم می باشد که در صورتی که قرنیه دچار نافرمی و بی نظمی باشد این اختلال در چشم ها ایجاد می شود. این مشکل چشمی موجب تاری دید می شود و ممکن است به صورت مادرزادی باشد یا در طی سالیان عمر ایجاد شود.

درمان آستیگماتیسم چشم از طریق عینک، لنزهای تماسی و جراحی های لیزری انجام می شود و بهتر روش جراحی لیزری، جراحی لیزیک می باشد که به صورت سرپایی انجام می شود و درد کمتری ایجاد می نماید. همچنان زمان بهبودی ام نیز کوتاه می باشد.

چشم یکی از اعضای مهم بدن می باشد و باید در صورت هر گونه عارضه چشمی سریعا درمان صورت گیرد. بهتر است برای درمان به مراکز تخصصی معتبر مراجعه کنید.مرکز تخصصی درمان قوز قرنیه پرتو ارائه دهنده انواع لنزهای تماسی اعم از لنزهای اسکلرال، لنزهای هارد، لنزهای نرم و چندکانونه می باشد و همچنین انجام تمامی جراحی های لیزری در این مرکز انجام می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

تماس با ما