انجام معاینات تخصصی و تجویز لنز مینی اسکلرال و فول اسکلرال

    

بیماری های عصبی چشم

بیماری های عصبی چشم

بیماری های عصبی چشم

اگر دچار یکی از بیماری های عصبی چشم هستید، با شماره گیری 09108503066 با کلینیک چشم پزشکی چشم پرتو تماس حاصل فرمایید. 

بیماری های عصبی چشم مجموعه‌ای از بیماری‌های چشمی هستند که به علت اختلالات در سیستم عصبی ایجاد می‌شوند. این بیماری‌ها ممکن است باعث تغییرات در دید، حساسیت چشمی و در برخی موارد نابینایی شوند. بیماری‌های عصبی چشم ممکن است به دلیل عوامل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی، عفونت‌ها، سایر بیماری‌های عصبی و تروما رخ دهند.

بیشتر بخوانید: لنز اسکلرال چیست؟

گلوکوم (آب‌سیاه (به انگلیسی: glaucoma ))

گلوکوم یکی از بیماری های عصبی چشم شایع و جدی است که با فشار بالا در داخل چشم همراه است و می‌تواند باعث کاهش دید و در نهایت نابینایی شود. گلوکوم اگر درمان نشود، می‌تواند به صورت پیشرونده توسعه یابد و باعث آسیب دائمی به عصب بصری شود. این بیماری، معمولاً بیماری سنگینی نیست، اما در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می‌تواند منجر به بیماری‌های خطرناکی مانند نابینایی شود.

علائم گلوکوم، بستگی به شدت بیماری دارد و ممکن است در ابتدای بیماری، هیچ علامت یا نشانه‌ای مشاهده نشود. در برخی موارد، علائم گلوکوم می‌تواند شامل کاهش دید در حالت‌هایی باشد که نور کم است، دید تاریک و پرده‌ای، سردرد شبانه و درد در ناحیه اطراف چشم باشد.

دلایل بروز گلوکوم می‌تواند شامل عوامل ژنتیکی، فشار خون بالا، دیابت، استرس و تغییرات هورمونی باشد. درمان این بیماری، به موقع شروع شود باید با مراجعه به چشم‌پزشک صورت گیرد و شامل تجویز قطره‌های چشمی، داروهای خوراکی، لیزر و در بعضی موارد جراحی است.

برای پیشگیری از گلوکوم، باید فشار داخل چشم را کنترل کرد و آن را در حد مطلوب نگه داشت. برای این منظور، باید سالیانه به چشم‌پزشک مراجعه کرده و آزمایش فشار داخل چشم را انجام داد. همچنین، رعایت سبک زندگی سالم، تمرینات ورزشی، کاهش استرس و مصرف مواد مخدر نیز می‌توانند به پیشگیری از بروز گلوکوم کمک کنند.

در نهایت، در صورت مشاهده هرگونه علامت یا نشانه‌ای درباره گلوکوم، باید به سرعت به چشم‌پزشک مراجعه کرده و درمان را به موقع شروع کرد.

نیستاگموس (دودوَک (به انگلیسی: Nystagmus ))

نیستاگموس یک بیماری چشمی است که با اختلال در حرکت چشم‌ها همراه است. در این بیماری، حرکت چشم‌ها نامنظم و غیرطبیعی است و می‌تواند شامل حرکات رعشه‌ای باشد. علل نیستاگموس متنوع هستند و ممکن است به علت اختلال در سیستم تعادل، مشکلات نوروپاتی، عفونت‌ها و مصرف مواد مخدر باشد.

نیستاگموس معمولاً در کودکی شروع می‌شود، اما ممکن است در دوران بزرگسالی هم رخ دهد. علائم نیستاگموس ممکن است شامل حرکات نامنظم چشم‌ها، سرگیجه، تاری دید و در برخی موارد، بیماری‌های دیگر همراه باشد.

درمان نیستاگموس بستگی به نوع بیماری و شدت آن دارد، اما ممکن است شامل تجویز داروهای مهار کننده حرکت چشم، رفع علائم بیماری‌های همراه و در برخی موارد جراحی باشد. همچنین، درمان نیستاگموس ممکن است به همراه تمرینات تعادل، تمرینات چشمی و تقویت عضلات چشمی برای بهبود حرکت چشم‌ها همراه باشد.

برای پیشگیری از نیستاگموس، باید سبک زندگی سالم، خواب کافی، تغذیه مناسب و کاهش مصرف مواد مخدر رعایت شود. همچنین، در صورت مشاهده هرگونه علامت یا نشانه‌ای از نیستاگموس، باید به سرعت به چشم‌پزشک مراجعه کرده و درمان را به موقع شروع کرد.

در نهایت، نیستاگموس یک بیماری چشمی همراه با اختلال در حرکت چشم‌ها است که می‌تواند برای فرد دچار آن، مشکلات جدی و در بعضی موارد نابینایی را به دنبال داشته باشد. لذا، برای پیشگیری و درمان این بیماری، بهتر است به سرعت به چشم‌پزشک مراجعه کرده و راهکارهای مناسب را اجرا کنید.

استرابیسم چشم (انحراف چشم)

استرابیسم چشم یکی از بیماری های عصبی چشم است که با اختلال در هماهنگی حرکات چشم‌ها همراه است. در این بیماری، چشم‌ها به شکل غیرطبیعی در جهت‌های مختلف حرکت می‌کنند و نامنظم هستند. علل استرابیسم می‌تواند شامل عوامل ژنتیکی، تغییرات در ساختار عضلات چشمی و اختلالات نوروپاتی باشد.

علائم استرابیسم شامل دید دوتایی، سرگیجه، درد سر و عدم توانایی در تمرکز چشم‌ها در یک نقطه خاص هستند. درمان استرابیسم باید با مراجعه به چشم‌پزشک صورت گیرد و شامل تجویز قطره‌های چشمی، استفاده از لنزهای ویژه، تمرینات چشمی و در بعضی موارد جراحی است.

برای پیشگیری از انحراف چشم، باید سبک زندگی سالم رعایت شود و در صورت مشاهده هرگونه علامت یا نشانه‌ای از استرابیسم، به سرعت به چشم‌پزشک مراجعه کرده و درمان را به موقع شروع کرد. علاوه بر این، تمرینات چشمی منظم و استفاده از لنزهای ویژه نیز می‌تواند به پیشگیری و کاهش شدت استرابیسم کمک کند.

در نهایت، انحراف چشم یک بیماری چشمی جدی است که باعث اختلال در حرکت و هماهنگی چشم‌ها می‌شود. لذا، برای پیشگیری و درمان این بیماری، بهتر است به سرعت به چشم‌پزشک مراجعه کرده و راهکارهای مناسب را اجرا کنید.

کور رنگی (Color blindness)

کوری رنگی یا محرومیت از بینایی رنگی یک حالت پزشکی است که در آن فرد نمی‌تواند رنگ‌ها را با تمامی جزئیات شان تشخیص دهد. این حالت می تواند به دلیل نقائص در سلول های عصبی چشم، ساختار چشمی، مصرف داروهای خاص و یا بیماری های مختلفی مانند دیابت، آنمی، سرطان و … رخ دهد.

اگرچه کوری رنگی معمولاً یک حالت بیماری است، اما در برخی موارد می تواند ارثی باشد و به دنبال انتقال ژن از والدین به فرزند منتقل شود.

در صورتی که کوری رنگی زندگی روزمره شما را مختل کند، راهکارهای مختلفی مانند استفاده از عینک و لنزهای خاص رنگی وجود دارد تا به شما کمک کنند تا رنگ‌ها را با دقت بیشتری تشخیص دهید. همچنین، برخی از بیماری های مرتبط با کوری رنگی قابل درمان هستند، بنابراین بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

لازم به ذکر است که کوری رنگی نه تنها تأثیری بر بینایی فرد ندارد، بلکه می تواند از آسیب های روحی و اجتماعی نیز به دنبال بیاید، بنابراین اگر شما یا عزیزانتان با این حالت مواجه هستید، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.

تاری دید

تاری دید یک حالت پزشکی است که در آن افراد ممکن است تصاویر را به صورت کامل دریافت نکنند و بینایی شان مبهم باشد. علل تاری دید می‌تواند شامل عامل های مختلفی مانند اختلالات ساختاری، بیماری های قلبی، دیابت، سن، اختلالات گوارشی و … باشد.

علاوه بر این، مصرف برخی داروها نیز می‌تواند علت تاری دید باشد. در صورتی که تاری دید برای شما دردسر ساز شده، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید. برخی از روش های درمان تاری دید شامل تغییرات در شیوه زندگی، مثل افزایش مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین A، C و E، ورزش، خواب کافی و… هستند.

دوبینی

دوبینی یکی دیگر از بیماری های عصبی چشم است. دوبینی یا دوبین بودن، حالتی است که در آن فرد دو تصویر از یک شی را می‌بیند، به جای یک تصویر. این حالت معمولاً ناشی از عوامل مختلفی مانند اختلالات عضلانی، بیماری های عصبی، ضربه در سر و… است.

در برخی موارد، دوبینی می‌تواند با استفاده از عینک خاص و … درمان شود. اگر شما با دوبینی مواجه هستید، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا منشأ این حالت شناسایی شود و درمان مناسبی انجام شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

تماس با ما