انجام معاینات تخصصی و تجویز لنز مینی اسکلرال و فول اسکلرال

    

آیا آستیگماتیسم نیز درمان می شود؟

درمان آستیگماتیسم چشم

آیا آستیگماتیسم نیز درمان می شود؟

آستیگماتیسم از عیوب انکساری چشم می باشد که موجب تاری دید می شود و اجسام دور و حتی نزدیک در حاله دیده می شود. بیماری آستیگماتیسم انواع مختلفی دارد که شامل آستیگماتیسم خفیف و شدید می باشد. درمان آستیگماتیسم چشم غیر ممکن نمی باشد و با انجام روش های نوین چشم پزشکی قابل درمان می باشد. در این مقاله به درمان آستیگماتیسم چشم می پردازیم با ما همراه باشید.

آستیگماتیسم چیست؟

همانطور که گفته شد آستیگماتیسم به تاری دید گفته می شود و تمامی اجسام چه دور و چه نزدیک قابل تشخیص و واضح نیستند. در افرادی که به این مشکل دچار هستند قرنیه و لنز منحنی متقارن نیستند و یک طرف شیب بیشتری از طرف دیگر دارد. به همین نوری که وارد چشم می شود بر روی شبکیه متمرکز نمی شود و در نتیجه تصویر تار خواهد بود.

 آستیگماتیسم خفیف یک عارضه چشمی می باشد که تاری دید کمی دارد و چیز چندان مهمی نمی باشد. به طورکلی در دید فرد مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

آستیگماتیسم شدید بسیار حاد می باشد و اجسام چه دور و چه نزدیک تار هستند. با بروز این نوع از تاری دید باید حتما به چشم پزشک مراجعه شود تا دچار عارضه های جدی تری نشوید. بیماری قوز قرنیه و دژنراسیون ماکولا از بیماری هایی چشمی هستند که در ابتدا با تاری دید همراه می باشند.

علائم آستیگماتیسم

افرادی که دچار نوع خفیف آن هستند علائم خاصی ندارند و فقط کمی تصویر برای آنها تار است که اصلا نیازی به درمان نیست.

همچنین در نوع شدید می توان به علائمی چون سردرد، خستگی چشم و نوسان دید اشاره کرد که در کتاب خواندن وخیره بودن به صفحه کامپیوتر با مشکل مواجه می شوند. درمان آستیگماتیسم چشم با عینک، لنز و جراحی های چشمی انجام می شود.

درمان آستیگماتیسم چشم

انواع آستیگماتیسم چشم

آستیگماتیسم دارای انواع زیر می باشد.

آستیگماتیسم نزدیک بین

در این نوع آستیگماتیسم، یک یا هر دو محور چشم نزدیک بین می باشند.

آستیگماتیسم دوربین

وقتی یک یا خر دو محور اصلی چشم دوربین باشند، آستیگماتیسم دوربین رخ می دهد.

آستیگماتیسم ترکیبی

وقتی یک محور اصلی نزدیک بین باشد و دیگری دوربین این نوع آستیگماتیسم رخ می دهد.

چه عواملی باعث بروز آستیگماتیسم چشم می شوند؟

بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند در اثر وراثت یا در اثر آسیب به چشم و جراحی ایجاد می شود. همچنین بیماری قوزقرنیه نیز موجب بروز این بیماری خواهد شد. قوزقرنیه در اثر نازک شدن قرنیه بروز پیدا می کند و قرنیه به صورت مخروطی است. لنزهای اسکلرال برطرف کننده بیماری قوزقرنیه می باشند و در صورت درمان نشدن با این نوع لنزها، پیوند قرنیه باید انجام شود.

تشخیص بیماری

چشم پزشکان این بیماری چشمی را می توانند با آزمایشات مختلف تشخیص دهند که عبارتند از:

وضوح بینایی:

خواندن حروف از روی نقشه با فاصله زیاد وضوح بینایی شما را تخمین می زند. وضوح بینایی را با کسر نمایش می دهند و وضعیت نرمال هر فرد ۲۰/۲۰می باشد.

کراتومتری:

برای اندازه گیری انحنای قرنیه از دستگاه کراتومتر استفاده می شود. این دستگاه با تاباندن یک دایره نوری بر روی قرنیه و اندازه گیری بازتابش آن می تواند انحنای قرنیه را اندازه گیری کند. برای اندازه لنزهای چشمی از دستگاه کراتومتر استفاده می شود.

توپوگرافی:

توپوگرافی نقشه ای برجسته از قرنیه چشم را به نمایش در می آورد و تمام جزئیات قرنیه را به چشم پزشک نشان می دهد‌.

انکسار:

فروپتر دستگاهی در چشم پزشکی است که با آن انواع لنزها را در مقابل چشم قرار می دهند و تمرکز لنزها بر روی نور را مورد بررسی قرار می دهند. به طور کلی تمرکز چشم با دستگاه مورد ارزیابی قرار می گیرد.

درمان آستیگماتیسم چشم

درمان این عارضه چشمی بسیار مهم می باشد و طبق تجویز چشم پزشک می توان با عینک، لنزهای چشمی و جراحی های انکساری چشم این بیماری را درمان نمود. درمان آستیگماتیسم چشم با روش های زیر قابل درمان می باشد.

لنزهای اصلاحی

این لنزها کمک می کنند تا انحنای غیر معمول قرنیه برطرف شوند. به این صورت که نور از طریق لنزهای اصلاحی بر روی شبکیه چشم متمرکز می شود و در نتیجه تاری دید از بین می رود. لازم به ذکر است نوع لنز و همچنین عینک به تصمیم شما و توصیه چشم پزشکتان بستگی دارد و باید حتما از آن استفاده نمایید.

لنزها خود به سه دسته تقسیم می شوند که شامل لنزهای تماسی سخت، لنزهای تماسی نافذ اکسیژن و لنزهای تماسی نرم می باشد که هر کدام کاربرد مختص به خود را دارد.

درمان آستیگماتیسم چشم با جراحی

از جمله جراحی های چشمی می توان به جراحی لیزیک چشم، پی آر کی و لازک اشاره کرد.

در جراحی لیزری از پرتوهای باریک نور استفاده می شود و تغییراتی بر روی شکل قرنیه ایجاد می شود و بافت قرنیه برای تغییر انحنا دچار این شکل دهی می شود.

جراحی های لیزری به صورت سرپایی می باشند و با بی حسی موضعی انجام می شوند و بعد از عمل بیمار نیازی به بستری شدن ندارد. در ادامه به توضیح جراحی های لیزیک، لازک و پی آر کی می پردازیم.

جراحی پی آر کی

در این جراحی چشم برای درمان آستیگماتیسم چشم، مقداری از سطح قرنیه برداشته می شود و با پرتو لیزر شکل دهی بافت قرنیه را انجام می دهند. بعد از انجام برش باید به قرنیه فرصت التیام داد.

جراحی چشم لازک

لیزر کراتکتومی اپیتلیال از روش های جراحی چشم می باشد که با نام جراحی لازک معروف است. این جراحی شبیه‌ به عمل جراحی پی آر کی می باشد. لازم به ذکر است قبل از تغییر شکل قرنیه از الکل استفاده می شود تا لایه سطحی سلول های قرنیه نرم شود و از مسیر خود خارج نگردد. لایه سطحی روی قرنیه بعد از گذشت چند روز از عمل رشد خواهد نمود و به صورت اول باز می گردد.

عمل جراحی چشم لیزیک

در این نوع جراحی از لیزر فمتوسکند استفاده می شود و با این لیزر یک لایه از بافت قرنیه را بر می دارند. با بالا کشیدن لایه قرنیه، بافت زیرین قرنیه قابل مشاهده است و می توان با لیزر به تغییر شکل آن پرداخت.

لایه برداشته شده دوباره بر روی قرنیه قرار می گیرد و بعد از چند روز قرنیه بهبود پیدا می کند. این عمل درد کمتری نسیت به جراحی های دیگر دارد و شما بعد از عمل دید درستی خواهید داشت. البته بازیابی بینایی به مدت زمان بیشتری احتیاج دارد.

لازم به ذکر است برای عمل لیزیک بافت قرنیه باید باید به اندازه کافی ضخیم باشد تا عمل انجام شود. در غیر این صورت مشکلاتی نظیر تاری دید رخ می دهد.

در افرادی که درجه آستیگماتیسم چشم آنها بالاست عمل لیزیک انجام نمی شود و می توانند عمل کراکتومی آستیگماتیک را انجام دهند.

عمل کراکتومی آستیگماتیک

در این عمل که به کراکتومی شعاعی نیز معروف است با بریدگی هایی که جراح بر روی نقاط اصلی و کلیدی قرنیه ایجاد می کند قرنیه را کروی تر می کند. همچنین در برخی از عمل ها نیاز به برش های در کناره های مخالف هم قرنیه وجود دارد که موجب مسطح شدن سطح قرنیه می شود.

عوارض بیماری

در صورت درمان نشدن این بیماری، تنبلی چشم ایجاد می شود که به آن آمبلیوپی نیز گفته می شود.

 آستیگماتیسم چشم از عارضه های چشمی است که موجب تاری دید می شود و دو نوع خفیف و شدید دارد. در صورت شدید بودن تاری دید حتما باید درمان صورت گیرد. درمان آستیگماتیسم چشم در ابتدا با عینک و لنزهای تماسی (لنز نرم، لنز سخت و لنز اسکلرال) قابل درمان است و در صورت موفقیت نبودن چشم پزشک به شما پیشنهاد جراحی چشم را می دهد. از جمله جراحی هایی که برای برطرف شدن آستیگماتیسم انجام می شود می توان به جراحی پی آر کی، جراحی لازک و جراحی لیزیک اشاره کرد. هر کدام از این جراحی با توسط پرتو نور لیزر د برش سطحی ایجاد کردن بر روی قرنیه انجام می شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

تماس با ما