انجام معاینات تخصصی و تجویز لنز مینی اسکلرال و فول اسکلرال

    

علل قرمز شدن چشم را بدانیم

علل قرمز شدن چشم را بدانیم

علل قرمز شدن چشم را بدانیم

حتما برای شما پیش آمده چشمانتان قرمز شود و یا خارش و التهاب داشته باشد. قرمز شدن چشم علل مختلفی دارد که در صورت بروز آن نباید آن را نادیده گرفت. از جمله علل شایعی که منجر به قرمزی چشم می شود بزرگ و گشاد شدن عروق خونی در نزدیک چشم می باشد. همچنین التهابات و تحریک چشمها نیز موجب این عارضه می شود. در این مقاله به علل قرمزی چشم و برطرف شدن آن خواهیم پرداخت‌.

قرمز شدن چشم ها

قرمزی علل مختلفی دارد یا به دلیل بیماری های چشمی است یا تغییرات شرایط آب و هوایی موجب ایجاد حساسیت در چشمها می شود. آلرژی، عفونت و خشکی از عوامل این مشکل می باشند و همچنین حساسیت های فصلی، گریه کردن زیاد موجب بروز آن می شود‌.

علل قرمزی چشم

قرمزی چشم ممکن است در اثر اختلالات عملکردی رخ دهد و نشات گرفته از بیماری های چشمی باشد. در ادامه به چند عامل مهم که در قرمز شدن چشمها نقش دارند خواهیم پرداخت.

سندروم خشکی چشم

 وقتی در جلوی چشم پارگی رگ رخ دهد چشمها دچار سندروم خشکی چشم می شوند. چشمها در اثر خشکی بیش از اندازه، قرمز می شوند‌. همچنین افرادی که مدت زمان زیادی به کامپیوتر و گوشی موبایل نگاه می کنند و افرادی که مدت زمان زیادی از لنز به صورت همیشگی استفاده می کنند دچار سندروم خشکی می شوند. برای درمان این مشکل و برطرف شدن آن می توان از اشک مصنوعی استفاده کرد و التهاب و قرمز شدن را درمان نمود.

چشمان صورتی

چشمان صورتی نوعی عفونت التهابی است که بر روی لایه بیرونی ایجاد می شود‌. این بیماری به دلیل آلرژی ها، باکتری، ویروس یا مواد سمی رخ می دهد و به جز قرمز شدن چشمها، خارش،سوزش ترشح و … را نیز ایجاد می کند. درمان چشمان صورتی باید توسط پزشک صورت گیرد. زیرا در ابتدا منشاء بیماری مشخص می شود و به راحتی می توان آن را درمان کرد. چشمان صورتی ناشی از عفونت ویروسی با قطره استروئیدی درمان می شود و در صورت عفونت باکتریایی از قطره چشمی آنتی بیوتیک استفاده می شود.

علل قرمز شدن چشم را بدانیم

آماس پلک

آماس پلک از جمله مشکلاتی است که موجب قرمز شدن چشم می شود. این بیماری در اثر بهداشت ضعیف چشم ها ایجاد می شود و التهاب پلک و مژه را به همراه دارد. واکنش های آلرژیک و عفونت باکتریایی موجب بروز این عارضه چشمی می شود و زیاد نگران کننده نمی باشد و بر بینایی تاثیری نخواهد گذاشت. با رعایت بهداشت چشم و استفاده از اسکراب مخصوص چشم و داروهای چشم پزشک این بیماری درمان می شود.

بیماری اوویتیس

اوویتیس نوعی بیماری چشمی است که در کنار قرمز شدن چشمها، فرد دچار التهاب، درد، تاری دید و حساسیت به نور می شود و در نتیجه بعد از بروز هر کدام از این موارد باید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کرد تا دچار مشکلات جبران‌ناپذیر دیگر نشوید.

علل قرمز شدن چشم: استفاده زیاد از قطره های چشمی

یکی از علت های اصلی قرمزی استفاده بیش از اندازه از قطره های چشمی می باشد که رگ های خونی را ملتهب می سازد و بهتر است قبل از مصرف خودسرانه این قطره ها با پزشک مشورت نمایید.

استفاده از لنز

قرمزی چشم در صورت استفاده از لنز نیز ممکن است رخ دهد. لنزها موجب خشک شدن چشم ها می شود و در صورت که احساس ناراحتی در چشم ها کردید بهتر است از قطره های مخصوص چشم استفاده کنید تا خشکی شما برطرف شود.

آسیب دیدگی

لوازم آرایشی های زیادی برای چشم تولید می شود که ممکن است در حین استفاده به چشم ها آسیب وارد کند و در نتیجه چشم ها قرمز شوند. همچنین مالیدن چشم ها با دست نیز موجب آسیب می شود و انتقال آلودگی را به داخل چشم ها دارد.

علل قرمز شدن چشم: عفونت قرنیه

در صورتی که قرنیه چشم دچار عفونت شود رگ های خونی متورم و گشاد خواهند شد و در نتيجه موجب قرمزی چشم می شوند. در صورتی که عفونت وارد چشمها می شود باید درمان سریعا انجام شود تا مشکلاتی مثل کاهش دید یا کوری رخ ندهد. داروهای ضد قارچ و ضد ویروس و آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت قرنیه مفید هستند.

خونریزی

در اثر خونریزی داخلی در چشم، مردمک سفید کاملا قرمز می شود. این خونریزی در اثر ترکیدن رگ های خونی می باشد و در داخل چشم پخش می شود و در صورت شدید بودن خشکی چشم را به همراه دارد. برای جلوگیری از تشدید این مشکل بهتر است از بلند کردن اجسام سنگین، فشار دادن زیاد ، عطسه و سرفه زیاد و … خودداری شود تا وضعیت وخیمی ایجاد نشود. چشم پزشک با انجام آزمایشاتی این مشکل را مورد بررسی قرار می دهد و درمان را شروع می کند.

آب سبز چشم

این مشکل بسیار جدی است و در صورتی که ترشحات سبز رنگ از چشمهای شما ریخت باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. این مشکل در اثر افزایش فشار درونی چشم رخ می دهد و از علائم آن می توان به قرمزی، درد شدید و تاری دید اشاره کرد. در صورت بروز این اختلال چشمی باید سریعا به چشم پزشک مراجعه نمود تا درمان آغاز گردد.

اپیس کلریتیس

لایه شفاف و نازک چشم در اثر این بیماری دچار التهاب می شود که بافتی بین ملتحمه و صلبیه می باشد. قرمز شدن چشم و درد از علائم این بیماری هستند و برای درمان قطره استروئید تجویز می شود.

علل قرمز شدن چشم: آلرژی

در صورتی که قرمزی ناشی از آلرژی باشد رگ های خونی در قسمت جلویی بزرگتر می شود و باعث التهاب چشم می شود. سوزش و خارش از علائم آلرژی چشمی می باشند.

بارداری

در بارداری هورمون های بدن تغییرات زیادی می کنند و یکی از این تغییرات تولید اشک می باشد که حساسیت جشم را در پی دارد. در بارداری ممکن است چشمها به نور حساس شوند و همچنین استفاده از لنزها نیز کار سختی می باشد و بهتر است عینک را جایگزین لنز نمایند.

سیگار کشیدن

سیگار مواد شیمیایی مضری را مانند فرمالدئید، آمونیاک و هیدروژن سولفید تولید می کند که برای چشم ها مصر می باشد و باعث قرمزی شدن چشم ها می شود. برای درمان بهتر است از هوای آزاد و پاک استفاده نمایید.

علل قرمز شدن چشم: شنا کردن

در هنگام شنا رگ های خونی در نزدیکی چشم بزرگ و حجیم می شوند که با قرمزی چشم همراه است. این مشکل به دلیل وجود کلر در آب می باشد که ایجاد حساسیت می کند.

کمبود خواب

چشمها برای داشتن عملکردی صحیح به تولید مداوم اشک احتیاج دارند که با پلک زدن امکان پذیر است. در صورتی که خواب طولانی شود چشم ها خشک می شوند. همچنین کمبود خواب نیز برای چشم ها مضر است. زیرا به کاهش جریان مایع می انجامد که دلیل قرمز شدن آن می باشد. برای درمان این مشکل ناشی از کمبود خواب می توانید از اشک مصنوعی استفاده کنید. همچنین خواب کافی این مشکل را به همراه ندارد.

نتیجه گیری

قرمزی، خارش و التهاب در چشم ها در اثر تغییرات فصلی و آب و هوا و همچنین برخی بیماری ها ایجاد می شود. از مهم ترین عللی که منجر به قرمز شدن چشم می شود می توان به سندروم خشکی چشم، چشمان صورتی، آماس پلک، بیماری اوویتیس و … اشاره کرد که هر کدام با سوزش و قرمزی همراه هستند.

برای جلوگیری از بروز بیماری های چشمی جدی بهتر است هر چند وقت یکبار به چشمپزشک مراجعه کنید. مرکز تخصصی قوز قرنیه پرتو از مراکز معتبر در زمینه خدمات چشم پزشکی می باشد و ارائه دهنده انواع لنزهای نرم، لنز سخت، لنزهای اسکلرال و چندکانونه می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

تماس با ما