انجام معاینات تخصصی و تجویز لنز مینی اسکلرال و فول اسکلرال

    

موارد استفاده از لنز تماسی اسکلرال

موارد استفاده از لنزهای اسکلرال

موارد استفاده از لنز تماسی اسکلرال

برای برخی از بیماری های چشمی از لنزهای درمانی استفاده می شود و لنز اسکلرال از لنزهای درمانی جدید می باشد که برای درمان قوز قرنیه و همچنین خشکی چشم مناسب می باشد.‌ تا قبل از تولید این لنزها درمانی برای نقص های بینایی مربوط به قرنیه گفته می شد که فرد نمی تواند از لنز استفاده کند و ملزم به عمل لیزر و … می باشد و بعد از تولید این محصول تمام فرضیه ها رد شد و با استفاده از این لنز تماسی مدرن بیشتر بیماری های چشمی قابل درمان است. در این مقاله قصد داریم در مورد موارد استفاده از لنز تماسی اسکلرال صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

لنز تماسی اسکلرال چیست؟

لنزهای اسکلرال از لنزهای معمولی قطر بیشتری دارند و بروی سفیدی چشم یا همان صلبیه چشم قرار داده می شوند و بی نظمی های قرنیه چشم را تا حد امکان اصلاح خواهد نمود. برای افراد دارای خشکی چشم نیز مفید می باشد و مانند یک مخزن مایع عمل خواهد کرد و با مرطوب سازی چشم از خشکی چشم جلوگیری می کند.

لنزهای اسکلرال برای قوز قرنیه یا کراتوکونوس، خشکی شدید چشم، اکستازی قرنیه، نازکی قرنیه، آستیگماتیسم بالا و نامنظم، نزدیک بینی بالا، دوربینی بالا، پیر چشمی، پیوند قرنیه، قرنیه ضربه خورده مناسب می باشد‌. این لنزها احساس راحتی ایجاد می کند و جنس آن انعطاف پذیر بوده و نه سخت و نرم می باشد. همچنین استفاده از لنزهای تماسی اسکلرال قدرت دید بهتری را به شما خواهد داد. البته باید توجه داشته باشید چشم پزشک با توجه به مشکل و متناسب با قرنیه شما این لنزها را تجویز خواهند کرد.

انواع لنزهای اسکلرال

لنزهای اسکلرال سه نوع دارد که شامل لنز اسکلرال مینی، لنز اسکلرال کورنئو یا همان لنزهای نیمه اسکلرال و لنز فول اسکلرال می باشد.

مینی اسکلرال

این لنزها از لنزهای معمولی و استاندارد بزرگتر هستند قابلیت نفوذپذیری گاز (GP) دارند و قطر آنها از لنزهای تماسی نرم بیشتر می باشد. کوچکترین لنز تماسی اسکلرال به طور تقریبی قطری برابر با ۱۴.۵ میلی متر دارد و همچنین بزرگترین آن تا ۲۴ میلی متر خواهد بود. به لنزهای که قطر آنها از ۱۸ میلی متر کمتر باشد لنز مینی اسکلرال گفته می شود‌. این نوع لنزها راحت و ارزان می باشند و ملزم مراقبت بالایی نخواهند بود.

لنزهای کورنئو

افرادی که لنزهای GP بزرگتر از معمولی برای آنها مناسب است از این نوع استفاده می کنند. همچنین کسانی که عمل لیزیک انجام داده اند یا سایر جراحی های انکساری قرنیه برای اصلاح آستیگماتیسم نامنظم را از سر گذرانده اند باید از لنز اسکلرال کورنیو استفاده نمایند.

مزایای مهم لنز تماسی اسکلرال

همانطور که گفته شد از مهم ترین فایده این لنزها درمان و رفع قوز قرنیه می باشد و توسط اپتومتریست ها تجویز می شود‌. لازم به دکر است افرادی که قوز قرنیه زودرس دارند باید از لنزهای استاندارد GP استفاده کنند. در صورت حرکت کردن یا متمرکز نبودن بر روی چشم ها باید با نوع اسکلرال آن را تعویض نمود‌. به دلیل پایدار بودن و متحرک نبودن در هنگام پلک زدن برای قوز قرنیه مناسب خواهد بود.

لنزهای تماسی اسکلرال مناسب برای افرادی است که پیوند انجام داده‌اند و همچنین افرادی که دچار خشکی چشم در اثر بیماری هایی مثل سندروم شوگرن، بیماری پیوند علیه میزبان و سندروم استیون جانسون شده اند می توانند از این لنزهای درمانی مدرن استفاده کنند.

تفاوت لنزهای استاندارد و لنزهای اسکلرال

قرنیه انسان قطر ۱۱.۸ میلی متر دارد و می توان گفت لنزهای مینی اسکلرال نیز برای چشم ها مناسب هستند و مشکلی ایجاد نخواهند کرد.  در صورتی که لنزهای تماسی معمولی قطر تقریبی بین ۹ تا ۹.۵ میلی متر دارند و قرنیه را به طور کامل پوشش نمی دهند و برای چشم مناسب نمی باشند.

موارد استفاده از لنزهای تماسی اسکلرال

افرادی که دچار مشکل های بینایی زیر می باشند می توانند از لنزهای اسکلرال استفاده کنند.

افراد مبتلا به قوز قرنیه، قرنیه های نامنظم، اکتازی قرنیه

کسانی که عمل پیوند انجام داده اند.

افراد با خشکی چشم شدید

اگر عمل های لازک، لیزیک و پی آر کی انجام داده اید و ثمر بخش نبوده است می توانید از این لنزها استفاده کنید.

چشم هایی که شماره بالایی دارند و عمل لیزری تاثیر گذار نمی باشد.

افرادی که نمی توانند از لنزهای هارد استفاده کنند‌.

لنز تماسی اسکلرال

لنز تماسی اسکلرال رنگی

لنزهای بی رنگ خاصیت درمانی دارند و لنزهای رنگی اسکلرال که بیشتر تزئینی هستند نیز در صنعت سینما و هالوین استفاده می شود و در همه رنگ ها موجود می باشد.

نحوه قرار دادن لنز تماسی اسکلرال بر روی قرنیه

قرار دادن لنز بر روی قرنیه چشم کمی سخت می باشد و باید برای انجام این عمل اصولی را رعایت کرد.

در ابتدا دستهای خود را به خوبی بشویید و با دستمال خشک کنید.

لنزها را چک کنید و در صورت آلودگی ابتدا آن ها را به آرامی تمیز نمایید.

از یک پلانچر که با پد الکلی تمیز شده استفاده کنید و لنز اسکلرال را در وسط پلانچر قرار دهید. با دو دست پلک بالا و پایین را بکشید تا چشمهای شما باز شود. آینه را در جلوی خود قرار داده و به آرامی لنزی که بر روی پلانچر گذاشته اید را داخل چشمها فیکس کرده و سپس با فشار به پلانچر (برای کاهش مکش) لنزهای اسکلرال را بر روی قرنیه قرار دهید و پلک ها را رها کنید.

نکات مهم مراقبتی لنز تماسی اسکلرال

بهتر است هر شب لنزها را بعد از استفاده در محلول ضدعفونی کننده قرار دهید تا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشند‌.

هنگام خواب لنزهای اسکلرال را خارج نمایید.

در هنگام استحمام استفاده از این لنزها بلامانع می باشد ولی توجه داشته باشید در هنگام شنا آن را خارج کنید‌.

ظرف ضدعفونی را با محلول تازه هر شب پر کنید. و به مدت ۶ ساعت در محلول لنزها را قرار دهید. توجه داشته باشید قبل از ۶ ساعت به هیچ وجه لنزهای اسکلرال را از محلول بیرون نیاورید.

در ابتدای صبح محلول ها را بیرون ریخته و نگهدارنده را در هوای آزاد خشک نمایید.

ویال(نگهدارنده لنز) را بعد از ۹۰ بار یعنی سه ماه تعویض نمایید.

لنزهای اسکلرال را روزانه ۱۶ ساعت می توان استفاده کرد.

دوام این لنزها تقریبا دو سال می باشد فقط باید در نگهداری آن کوشا باشید.

قیمت لنز تماسی اسکلرال

لنزهای اسکلرال به صورت سفارشی و با ابعاد قرنیه شما ساخته می شود و این امر کمی زمان‌بر می باشد و برای ساخت لنز متناسب با قرنیه چشم شما باید چندین بار به مرکز لنز مراجعه کنید تا تست انجام گیرد. به همین دلیل و طولانی بودن روند ساخت لنز قیمت لنزهای اسکلرال نیز بیشتر می باشد. البته شما می توانید در مورد قیمت و همچنین درصد پوشش بیمه در مورد هزینه لنز با مرکز لنز صحبت کنید و با آگاهی کامل لنز اسکلرال را خریداری نمایید.

جمع بندی موارد استفاده از لنزهای اسکرال

لنزهای استاندارد معمولی برای برخی مشکلات بینایی مناسب هستند و درمان کننده بیماری نمی باشند. شما می توانید با خرید لنزهای اسکلرال مشکلات بینایی که در ابتدا مطلب گفته شد را تا حدالامکان از بین ببرید و دیدی جدید به زندگی داشته باشید. فقط توجه داشته باشید از این لنزها مراقبت زیادی باید کرد و بهتر است با تجویز اپتومتریست این لنز را تهیه نمایید.

لنز تماسی اسکلرال را می توانید از مرکز تخصصی لنز و قوز قرنیه پرتو خریداری کنید. مشاوران این مرکز تخصصی به شما کمک خواهند کرد که با توجه به طول قرنیه و … انتخابی درست داشته باشید. مرکز تخصصی لنز و قوز قرنیه پرتو ارائه دهنده انواع لنزهای سافت، لنزهای هارد، چند کانونی و لنزهای اسکلرال می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

تماس با ما